Visie Van De Week

De lang verwachte daling is ingezet

We hebben er lang op moeten wachten, maar uiteindelijk zien we de indexen dalen. Iets wat we maanden geleden al hadden verwacht, gebeurt nu dan echt. September en oktober zijn de maanden waarin de indexen het meest kwetsbaar zijn. Dit jaar is het niet anders. Al moeten we natuurlijk afwachten wat oktober gaat brengen. Het […]

Olie en de FED

Er kwam veel nieuws naar buiten in de afgelopen week. Het consumentenprijsindexcijfer was eigenlijk wel de belangrijkste. Dit cijfer geeft een goed beeld van de inflatie. Het cijfer was hoger dan velen hadden verwacht. Op jaarbasis steeg dit cijfer met 3,7%. De verwachting was 3,6%. Deze stijging was de grootste in 14 maanden. Een dag […]

September en oktober

In de afgelopen week zagen we weer een verschuiving van veilige aandelen naar meer speculatieve aandelen. Het lijkt erop dat de computers de handel in hun greep hebben. De veranderingen zijn vaak dagelijks en soms zelfs meerdere keren per dag. Geen tijden waarin geld makkelijk te verdienen is met handel.

Opties drijven de markten op

In de afgelopen week zagen we de aandelenmarkten alle kanten opgaan. De uitslagen waren groot. Er was veel nieuws dat de markten moesten verwerken. De sector welke het meeste aandacht krijgt is momenteel de “artificial intelligence” (AI) sector. De grootste speler daarop is NVIDIA. Deze kwam met cijfers naar buiten, die veel beter waren dan de verwachtingen. Dus de koers, daalde!

Verandering in sentiment

De markten zijn duidelijk bezig met een pauze in hun stijgingen. Pauzes zijn goed, om weer kracht op te bouwen voor verdere stijgingen. De maanden maart tot en met juli waren uitzonderlijk en hebben veel professionele partijen verrast. Ook ons. De stijgingen liepen veel verder door dan verwacht.

De onrust op de beurzen neemt toe

In de afgelopen week was het druk op de beurzen. Veel cijfers die bepalend waren voor de richting van de indexen. Twee inflatiecijfers, een positief, een negatief. Verder overname nieuws en natuurlijk de kwartaalcijfers.

Laatste drukke week voor cijfers

In de afgelopen week hadden we te maken met veel richtinggevend nieuws. Allereerst de kwartaalcijfers. Het was de drukste week voor cijfers voor de afgelopen periode. Tot nu toe vielen de cijfers mee, nadat de verwachtingen wel heel laag gezet waren. Het is te merken dat de consument een rem op de bestedingen aan het zetten is. Dit is goed nieuws voor inflatie.

FED bijeenkomst en cijfers

Het is druk met cijfers. Tot nu toe vallen de cijfers mee. Maar we moeten niet vergeten dat de verwachtingen al heel laag waren. Het zorgt in ieder geval voor een verdeeld beeld. De grote stijgers van de afgelopen maanden namen een pauze, terwijl de grote beleggers hun gelden naar meer veilige beleggingen overhevelden.

De markten doen wat ze willen

Na een week van dalingen, vonden de indexen de weg weer omhoog in Amerika. De macro economische cijfers vielen mee. De inflatie loopt langzaam maar zeker terug. Al zal het stelsel van centrale banken in Amerika (FED) de rente naar verwachting later deze maand toch nog een keer gaan verhogen. Of dit de laatste keer voor dit jaar zal zijn, is nu de grote vraag.

Inflatiecijfers en kwartaalcijfers

Na weken van stijgingen, daalden de indexen in de afgelopen week. Het dringt langzaam bij de beleggers door dat de bomen niet tot aan de hemel groeien.

Eerste helft van 2023

Afgelopen vrijdag was de laatste handelsdag van het eerste half jaar. Wat een half jaar is geweest. Veel beter dan verwacht en iedereen is verrast. De beurzen liepen tot en met februari op, om in maar met 8% te dalen. Sindsdien lopen de indexen omhoog waarbij alles wat met artificial intelligence (AI) op hol sloeg. De waarderingen zijn ongekend hoog, maar iedereen is bang om de boot te missen. Men valt over elkaar heen om dit soort aandelen te kopen.

Vakantie in aantocht

Vorige week schreven we al dat de beurzen te hard feest aan het vieren waren. De kans op de daling was en is groot. Niet dat we verwachten dat we met meer dan 10% zullen zakken, maar het in niet uitgesloten. In de afgelopen week zagen we de vermoeidheid toenemen, na weken van stijgingen. De […]
1 2 3