Visie Van De Week

Kunnen we verder omhoog?

We sloten de afgelopen week af in met een mooie winst. In 20 jaar zijn de indexen niet zo hard gestegen als in de afgelopen 9 dagen. Het herstel wat we gezien hebben, was sterk. Sinds 2 april zaten we in een soort achtbaan. De Nasdaq verloor ruim 20% van het hoogste punt dit jaar, om daarna aan een spectaculair herstel te beginnen. De S&P 500 verloor sinds 2 april 15%, maar is sindsdien 17% gestegen.

Drukke week voor de boeg

In de afgelopen week konden we weer verdere stijgingen noteren. De markten kwamen in een wat rustiger vaarwater terecht. De heer Trump kon melden dat hij de voorzitter van het stelsel van centrale banken in Amerika (FED) niet ging ontslaan. Dat bracht weer wat rust op de beurzen.

Heffingen blijven het beeld bepalen

Afgelopen week hadden we een verkorte handelsweek. Op vrijdag waren de meeste beurzen gesloten in verband met Goede Vrijdag. Meestal zien we voorafgaand aan een korte handelsweek dat de beurshandelaren eerder naar huis gaan om van een wat langere vakantie te genieten. De omzetten gaan omlaag en daarmee neemt de kans toe op grotere uitslagen.

Jantje lacht, Jantje huilt

Na een dramatische daling in de week ervoor, leek het erop alsof we weer een week van drama zouden meemaken. Tenminste als je de media mocht geloven. Veel verkopen op maandag en dinsdag kwamen door gedwongen verkopen en particulieren die alles verkochten wat los en vast zat. Het kind werd met het badwater weggegooid.

Heffingen een feit en nu?

Afgelopen week begon zo goed. Tot en met woensdag, stegen de indexen vrolijk door. Op woensdagavond kwam de langverwachte toespraak van de heer Trump over de importheffingen. Deze waren zwaarder dan verwacht en vervolgens kregen we een mini crash.

Een zwaluw maakt nog geen zomer

Vorige week was een rommelige week. We startten maandag goed in de plus aan het slot. Om op dinsdag weer alles of meer in te leveren. Woensdag was een topdag om op donderdag weer te gaan dalen. Op vrijdag leek de daling voort te zetten, om op het laatste uur weer te gaan stijgen.

Crisis in aantocht?

Al vier weken op rij moest de S&P 500 terrein prijs geven. Ook de Nasdaq moest al vier weken op rij terug in waarden. Het voelt aan alsof alles tegen zit, met af en toe een forse stijging die hooguit twee dagen duurt.

Een zwaluw maakt nog geen zomer

Twee weken geleden hadden wij het idee dat de markten wel eens verder konden dalen. Aan het begin van afgelopen week moesten wij onze woorden slikken. Maandag en dinsdag waren relatief goede dagen, met uitzondering van de Nasdaq, deze moest op beide dagen terug.

Verdere daling in het verschiet?

Vorige week hadden wij het idee dat de opmars van de aandelen indexen wel eens tot een halt zou komen. Op vrijdag hadden we de slechtste dag van het jaar. De groei van de Amerikaanse economie lijkt wat af te vlakken en de markten reageerden negatief bij de opening. Gedurende de dag liepen de verliezen verder op, om op bijna het laagste punt van de dag te sluiten.

Rustige week voor de boeg, tijd voor een pauze?

Vorige week stond meteen in het teken van de heer Trump. Die maakte in het weekend bekend dat hij importheffingen zal gaan introduceren voor staal en aluminium. Hier zou 25% heffing op kunnen komen. De futures welke op zondagavond al verhandeld worden doken heel hard naar beneden. Ook de opening op maandag was dramatisch, maar uiteindelijk konden de indexen in de plus sluiten!

Veel nieuws op komst

orige week maandag doken de Amerikaanse indexen hard naar beneden. In het weekend had de heer Trump aangekondigd dat men importheffingen zou gaan heffen op goederen vanuit Mexico en Canada, alsmede China. De twee eerstgenoemde landen zouden een heffing krijgen van 25%. China zou een heffing krijgen van 10%. De indexen doken hard naar beneden, om al snel weer te herstellen.

DeepSeek en Trump

Vorige week maandag doken de Nasdaq en de S&P 500 hard naar beneden. In China was er een Artificial Intelligence (AI) programma ontwikkeld, door DeepSeek, voor maar een fractie van de prijs, welke door Amerikanen gemaakt worden. De grote AI spelers doken naar beneden, want men kan daarmee niet concurreren en de ontwikkelingskosten zijn zo hoog, dat het geld nooit terug verdiend kan worden.
1 2 3 10